Польська меншина як чинник україно-польської співпраці на сучасному етапі - Калакура, О.Я. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розкрито роль польської національної меншини в становленні рівноправних українсько- польських відносин в умовах відновлення і утвердження державної незалежності України і Польщі, її вплив на україно-польську співпрацю. Розглянуто етнокультурну мобілізацію української полонії, участь у політичному, економічному та культурно-освітньому міждержавному діалозі.