Дослідження спікання пористих ґрануль різного розміру біогенного гідроксиапатиту в системі «гідроксиапатит—скло» - Сич, О.Є.; Іванченко, Л.А.; Пінчук, Н.Д. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Встановлено, що характер низькотемпературного спікання (600±10°С) при одержанні композиційних матеріялів на основі пористого біогенного гідроксиапатиту та скла (48 мас.%) не залежить від розміру вихідних ґрануль БГА. Макроструктура спечених зразків змінюється з укрупненням вихідних ґрануль гідроксиапатиту, однак характер їх мікроструктури якісно не відрізняється; при цьому переважає відкрита пористість, величина якої складає 22—32%.