Способ оценки риска развития гипертензивных нарушений у беременных с полиморфизмом гена ангиотензиногена ІІ 235 M→T - Лоскутова, Т.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В роботі було проведено генетичне тестування на наявність поліморфізму в гені ангіотензиногену ІІ 235 М→Т, дослідження рівня антифосфоліпідних антитіл та стану системи гемостазу у вагітних з прееклампсією різного ступеня. На підставі отриманих даних було створено залежності, що дозволяють розрахувати імовірність розвитку прееклампсії. Спосіб має високу чутливість та специфічність, враховує індивідуальні особливості кожної жінки.