Сідла козацької кавалерії середини ХVІІ ст. - Погоржельський, С. (Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні, 2013)
Метою дослідження є дізнатись, якими сідлами користувались козаки в середині XVII ст. шляхом збору та систематизації усіх наявних даних про будову, функціональне призначення та типи сідел, здійсненні класифікації наявних козацьких сідел.