Критичні поля оберненого магнетування системи нанокристалів з об’ємами, близькимидо суперпарамагнетного - Ольховик, Л.П.; Сизова, З.І. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Запропоновано методику визначення температурної залежности критичного поля оберненого магнетування для системи частинок з реальним розподілом за морфологічними параметрами та об’ємами, близькими до суперпарамагнетного. Експериментальні дані оброблялися з урахуванням впливу термічних флюктуацій та переходу частинок до суперпарамагнетного стану. Методику застосовано при вивченні специфіки магнетних властивостей системи нанокристалів високоанізотропного гексагонального фериту барію.