Вплив умов синтези на фізико-хемічні властивості титанатних нанорурок - Василенко, А.В.; Стружко, В. Л.; Раєвська, О.Є.; Ільїн, В.Г. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Визначено оптимальні умови і з’ясовано деякі особливості формування титанатних нанорурок в залежності від умов синтези. З використанням рентґенофазової аналізи, просвітлювальної електронної мікроскопії й адсорбції встановлено, що тільки на стадії постсинтетичного оброблення кислотою відбувається формування термостійких титанатних нанорурок з довжиною 65—200 нм, внутрішнім діяметром в межах 4,5—6 нм з розвиненою питомою поверхнею і сорбційним об’ємом пор.