Діяльність єврейської самооборони в містечках Правобережної України у часи Української революції - Крічкер, О.Ю. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Проаналізовано витоки єврейської самооборони, діяльність її загонів у містечках Правобережної України у 1917-1921 рр., причини їх ліквідації радянською владою. Вивчено погромницькі дії в часи революційної анархії, їх наслідки для єврейського населення містечок.