Українське питання в політиці намісника Галичини А. Потоцького (1903-1908 рр.) - Кучеренко, А.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розглянуто українсько-польські відносини на початку ХХ ст. в Галичині. Зосереджено увагу на діяльності намісника Галичини Анджея Потоцького (1903-1908). Встановлено, що намісник не зумів добитися компромісу між поляками та українцями. Загострення протиріч між двома головними етносами Галичини обумовило замах на намісника.