Некоторые факторы риска развития первичной артериальной гипертензии у детей - Алёшина, О.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У 164 дітей з первинною артеріальною гіпертензією (ПАГ) шляхом анкетування з’ясовани спадкова схильність, образ життя та особливості харчування в сім’ях і у 82 матерів дітей з ПАГ дані анте-, інтра- та неонатального періоду.