Изучение активности С-реактивного белка при оперативном лечении хронического парапроктита - Макаров, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Вивчаються переваги методу транслокацiйної проктопластики (патент України №58849) при лiкуваннi хронiчних парапроктитiв у порiвняннi з лiгатурним методом. Порiвняння проводиться за допомогою аналiзу рiвня бiлкiв запалювання, а саме С-реактивного бiлка, у до- та послеоперацiйному перiодi у пацієнтів з парапроктитом, яким було проведено хiрургiчне втручання, причому однiй половинi булла зроблена оперцiя за лiгатурним методом, а iншiй- за методом транслокацiйної проктопластики.