Роль симуляционного обучения в подготовке врачей акушеров-гинекологов - Малышкина, А.И.; Панова, И.А.; Манис, С.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Реалізація пріоритетних національних проектів в області охорони здоров’я в Росії, реформування та модернізація сектору показали особливо гостро проблему професійної підготовки медичних працівників. Перед російськими працівниками охорони здоров’я неминуче відкривається шлях симуляційного навчання. У листопаді 2011 року відкрито центр симуляційного навчання акушерів-гінекологів з удосконаленням лікарів за циклом «Клінічне акушерство» (практичний курс з симуляційними платформами, з імітаторами пологів), який містить чотири теми: базові принципи вагітності та пологів, ускладнені пологи і невідкладна акушерська допомога у надзвичайних ситуаціях; акушерські операції. Цикли містять вивчення теоретичного матеріалу і навчання на манекенах. Навчальний центр робить позитивний вплив як на рівень теоретичних знань, так і на якість навичок.