Комп’ютерна модель голосових зв’язок та мовного тракту людини - Крак, Ю.В.; Стеля, І.О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Розроблені математичне та програмне забезпечення для моделювання та аналізу голосових зв’язок та мовного тракту людини, що разом складають підґрунтя для систем синтезу мови на основі математичних моделей.