Morphology of spermatogenesis in obstructive azoospermia - Filonenko, T.G; Davydova, A.A; Babushkina, E.Y.; Nechiporenko, G.V. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Для оцінки стану сперматогенезу досліджували 21 біопт яєчка у чоловіків 26-40 років з діагнозом обструктивна азооспермія. Результати дослідження дозволили виділити 3 гістологічні групи, основним критерієм якої є різного ступеню вираженості фіброз і гіаліноз базальних мембран семенеформних канальців і строми. Залежно від вираженості фібробластичних реакцій визначені характерні особливості сперматогенезу в кожній з груп.