Оптимизация показаний и противопоказаний к назначению узкополосной ультрафиолет В (311 нм) терапии у больных псориазом - Бабанин, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Для оптимізації показань і протипоказань до призначення вузькосмугової ультрафіолет В (311 нм) терапії вивчені анамнестичні та клінічні дані 96 хворих на псоріаз. На підставі проведеного аналізу з’ясовано, що при призначенні вузькосмугової ультрафіолет В (311 нм) терапії у хворих на псоріаз раціонально використовувати протокол з визначенням мінімально еритемної дози. Оптимальними критеріями до призначення NB-UVB (311 нм) терапії є стаціонарно стабільна стадія псоріазу з індексом PASI більше 10 балів і III, IV тип фоточутливості шкіри по Фітцпатріку.