Спектр причинно-значимых аллергенов, вызывающих поллиноз у жителей Симферополя - Знаменская, Л.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Обстежено 63 хворих на поліноз. При дослідженні було виявлено, що в Сімферополі домінує літньо-осінній тип полінозу з двома хвилями – перша – з середині травня по середину липня, друга хвиля – з середини липня по кінець вересня. Основним чинником полінозів другой хвилі у мешканців Сімферополя є амброзія. Полінози першої хвилі викликаються пилком злакових трав.