Влияние метаболического синдрома на состояние костной ткани у детей - Скромная, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті проведено аналіз публікацій присвячених проблемі метаболічного синдрому та стану кісткової тканини у дітей. Останнім часом з’явилися дані про те, що метаболічний синдром може асоціюватися з низькою кістковою масою, про взаємозв’язок і можливих спільних механізмах розвитку цих патологічних процесів. Показано вплив компонентів метаболічного синдрому на кістковий метаболізм.