Показатели обмена глюкозы в эритроцитах при отдельных гематологических заболеваниях - Ёлкина, Н.М.; Казакова, В.В.; Коношенко, С.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Установлено, що за еритремії, апластичній анемії та залізодефіцитній анемії в еритроцитах відбувається інтенсифікація гліколітичних реакцій, про що свідчить підвищення активності гексокінази і вмісту метаболіту гліколізу – фосфоенолпірувату, а також АТФ. Найбільш значні зміни показників обміну глюкози в еритроцитах зазначено за еритремії та апластичній анемії.