Кодирование медицинской информации и фармаконадзор. Часть 1 - Матвеев, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В огляді представленоінформаціюпро основні системи кодування медичних даних, які можна використовувати або які вже використовуються при здійсненні фармаконагляду. В теперішній час серед величезної кількості словників можна відокремити 4 основних групи, що мають практичне значення для кодування інформації при реєстрації або аналізі побічних реакцій:класифікації хвороб, класифікації лікарських засобів, класифікації побічних реакцій і змішані класифікації. В першій частині огляду розглянуті системи класифікацій хвороб(МКХ 10-го перегляду) і класифікації лікарських засобів (ATC-DDD, WHO-DD,EVMPD), а також розглянуто перспективність застосування медичної термінології SNOMED CT.