Лечебная физкультура за годы независимости Украины: приобретения и утраты - Мороз, Г.А.; Булич, Е.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Метою роботи стало виявлення і оцінка змін, які сталися в напрямах лікувальної фізкультури в Україні за 30 останніх років, – з 1982 по 2012 рік. Були зіставлені дані масиву вітчизняних наукових робіт за два десятиліття: 1983-1992 і 2003-2012 роки. Всього проаналізовані 1600 (по 800 за кожне десятиліття) публікацій по лікувальній фізкультурі. У статті проаналізовані основні зміни, які зазнала лікувальна фізична культура, за ті, що пройшли 30 років.