The role of a historical comic book in the contemporary world - Franc, M. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Засоби масової інформації називають «Четвертою владою», тому що вони мають величезний вплив на людей. Комічна книга – не виключення. Влада використала її в якості засобу формування громадської думки, як про минулий час, так і про сьогодення. За допомогою комічної книги видно як влада захотіла, щоб вони були сприйняті потенційним читачем. Зокрема уряди Польської Народної Республіки охоче використовували комічну книгу, щоб впливати на суспільство, особливо на молодь з метою ідеологічної обробки.