Південно-східний науковий інститут як дослідницький центр з історії українсько-польських взаємин - Морозова, О.С. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Одним із потужних і найбільш ефективних наукових осередків Республіки Польща, що вивчає історію України, українсько-польські відносини, культурні взаємовпливи на теренах українсько-польського пограниччя є Південно-східний науковий інститут у Перемишлі. За два десятиріччя свого функціонування Інститут реалізував цілу низку дослідницьких програм та проектів, у результаті яких було видано серію узагальню- ючих праць, монографій та брошур.