Історія дослідження епонімного календаря Ольвії ІV – І ст. до н. е. - Ніколаєв, М.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розглянуто історію досліджень видатного лапідарного пам’ятника античної доби з Північного Причорномор’я – каталогу громадян (ІosPE І 2 201), який визнаний у останні десятиріччя епонімним календарем Ольвії ІV – І ст. до н.е.