Розвиток оренди на церковних землях Південної України (друга половина XIX ст. – 1917 р.) - Балухтіна, О.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Досліджено розвиток оренди на церковних землях Півдня України у порівнянні з монастирськими; встановлено особливості орендних відносин на приватновласницьких землях духовних осіб; визначено фактори, що впливали на орендні ціни.