Закарпатці у боротьбі за незалежну Україну (40-і рр. ХХ ст.) - Кухарчук, О.С. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розглянуто історію боротьби за незалежну українську державу на Закарпатті у 1940-х роках. Проаналізовано форми і методи боротьби, роль ОУН у її організації. Використано мемуарні джерела для характеристики особового складу підпільних організацій краю.