Дипломатія Росії в Османські імперії на зламі XVIII-XIX століть крізь діяльність В. С. Тамари та А. Я. Італінського - Мацюта, П.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
На основі аналізу листів В. С. Тамари (1797-1802) та А. Я. Італінського (1802-1806), вміщених до «Архіву князя Воронцова», розкрито дипломатію Росії в Османській імперії в кінці XVIII – початку XIX ст., яка припала на час наполеонівських війн.