ЯМР ¹³С дослідження нанокомпозиту – вугілля - Зиміна, С.В.; Трачевський, В.В.; Шпак, А.П.; Алексєєв, А.Г.; Ульянова, К.В.; Дегтяр, C.Є. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Методами ЯМР MAS та СР MAS ¹³С досліджено еволюцію розподілу атомів вуглецю між функціональними групами вугілля на різних стадіях метаморфізму. Встановлено зв’язок «склад—будова—викидонебезпечність»