Задача Коші для ультрапараболічних рівнянь із запізненням за часом - Процах, Н.П. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Досліджено розв'язність задачі Коші для ультрапараболічних рівнянь із запізненням у класах неперервних та обмежених функцій. Такі рівняння є узагальненнями рівняння Колмогорова дифузії з інерцією у певних напрямках. Розглянуто випадки, коли запізнення є сталим або кусково-сталим на одиничних інтервалах, рівняння може бути лінійним або ж містити нелінійності ліпшицевого чи степеневого типу.