Кустарно-промислова кооперація УСРР періоду непу в російській історіографії кінця XX – початку XXI ст. - Малишев, О.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розкрито основні тенденції російської історіографії з теми кустарно-промислової кооперації в УСРР у 1921-1928 рр. Показано ступінь наукової розробки проблеми форм і методів контролю кустарно-промислової кооперації УСРР органами партійно-державної влади, дано характеристику роботам, присвяченим питанням теорії і практики кооперування дрібних виробників УСРР в період непу. Проаналізовано роботи, в яких визначається місце і роль кустарно-промислової кооперації в народногосподарському будівництві УСРР, акцентовано увагу на роботах, в яких є тенденції до нівелювання специфіки розвитку кустарно-промислової кооперації УСРР в 1921-1928 рр.