Радянський простір часів "холодної війни" в американських підручниках - Некрасова, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Здійснено спробу узагальнити основні факти, що стосуються радянського простору в американських підручниках з історії. Виявлені основні підходи щодо висвітлення СРСР в роки «холодної війни», та згадки про Україну того періоду.