Польський міф про "східні креси" в польсько-українських відносинах - Гальчак, Б. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Проаналізовано міф «східні околиці», який існує в польській традиції. Цей міф є расистським. Він спрямований проти українців, білорусів, литовців, росіян.