Зарубіжна історіографія про українські землі імперії Габсбургів як фактор австро-російських відносин на початку XX ст. - Музичин, І.Т. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Проаналізовано доробок зарубіжної історіографії щодо місця і ролі у зовнішньо- політичній концепції Російської імперії українських земель Австро-Угорщини у першій третині XX ст. Висвітлено рівень зацікавленості вказаною проблематикою з боку німецької, британської, польської та російської історичної науки кінця XX – початку XXI ст.