Сучасні українсько-польські відносини у висвітленні польської історіографії - Чорна, Н.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Проаналізовано історіографічний доробок польських вчених, присвячений проблемі сьогоденних українсько-польських взаємин. З’ясовано, яким чином дослідники та науковці визначають місце України у геополітичних орієнтирах Польщі, чим пояснюють виняткову зацікавленість офіційної Варшави у наближенні України до Європи, успіхах її європейської інтеграції.