Трансфер українського та польського населення 1944-1946 рр. у новітній історіографії та джерелах - Шишела, С.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розкрито новітню історіографію та джерела дослідження українсько-польського трансферу населення 1944-1946 рр. Подано стислий огляд основних положень документів, якими регулювався обмін населенням і показано розбіжності між обіцяними правами й реальним станом справ.