Джерела з історії Словенії першої половини ХХ ст. у Архіві Форін-Офіса (м. Лондон) - Мальшина, К.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розглянуто формування Архіву Форін-Офіса, його структура та відділи, які містять британські дипломатичні документи офіційного та неофіційного походження щодо регіону Середньої та Південно-Східної Європи, канцелярську документацію та записки мемуарного характеру, що складають комплекс джерел з історії Словенії першої половини ХХ ст. Документи поділені на групи, виділено періоди історії Словенії, які висвітлюються в розглянутих джерелах.