Джерельна база української діаспори в США: з минулого до сьогоднішніх реалій - Мерфі, Н.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Проаналізована джерельна база українських видань в США з початку ХХ ст. до початку ХХІ ст. Звернуто увагу на праці окремих діячів, які присвятили свої дослідження різним аспектам життя, питанням демографії і діяльності діаспори.