Російське посольство до Ірану 1817 року: очікування і результати - Ашурков, Т.Т. (Історичний архів. Наукові студії, 2014)
Дано оцінку спробам налагодити російсько-перські відносини і втілити в життя умови Гюлістанської мирної угоди. Охарактеризовано діяльність О. П. Єрмолова на посаді повноважного міністра в Ірані.