Геодезичні деформації поверхонь, що зберігають грасманів образ - Федченко, Ю.С. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Досліджено геодезичні деформації поверхонь, що зберігають грасманів образ. Знайдено основну систему рівнянь таких деформацій, вивчено випадок афінних деформацій. Показано, що поверхні обертання допускають лише афінні деформації.