Про неасоційовні та унітальні дільники многочленних матриць - Романів, А.М.; Щедрик, В.П. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Для неособливої многочленної матриці A(x) над нескінченним полем побудовано певну множину її дільників, яка містить всі неасоційовні дільники із на-перед заданою канонічною діагональною формою. При деяких обмеженнях на матрицю A(x) вказано критерій існування унітального множника цієї матриці.