Узагальнений стабільний ранг кілець - Білявська, С.І. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
Вводиться поняття узагальненого стабільного рангу кілець. Обчислено узагальнений стабільний ранг кільця матриць над кільцем елементарних дільників і кільця матриць над одинично регулярним кільцем. Доводиться, що над кільцем з елементарною редукцією матриць довільна квадратна матриця порядку n є сумою двох матриць з групи GEn(R).