Екстраполяційний метод чисельного розв’язування задачі Коші для систем звичайних диференціальних рівнянь - Лещишин, Н.Р.; Цегелик, Г.Г. (Інститут прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, 2008)
З використанням нового підходу до побудови апарату некласичних мажорант і діаграм Ньютона функцій, заданих таблично, побудовано новий числовий метод екстраполяційного типу розв'язування задачі Коші для систем звичайних диференціальних рівнянь першого порядку. Встановлено ознаку збіжності методу, наведено приклад. Метод найбільш ефективний у випадку, коли функції, що замінюються некласичними мажорантами Ньютона, є вгнутими.