Історія становлення та розвитку природоохоронної справи на Півдні України та в Криму (ХІХ – початок ХХ ст.) - Гармаш, Т.П. (Питання історії науки і техніки, 2010)
Розглянуто динаміку створення та основні форми діяльності природоохоронних осередків Півдня України і Криму.