Музей Харківського відділення Імператорського російського технічного товариства: історія створення та діяльності - Кушлакова, Н.М. (Питання історії науки і техніки, 2010)
У роботі досліджено процес організації, відкриття та діяльності музею Харківського відділення Імператорського Російського технічного товариства (ХВ ІРТТ). Проаналізовано роль членів Ради в цьому процесі. Встановлено й розкрито факти співпраці відомих підприємців кінця ХІХ - початку ХХ ст. з Харківським відділенням РТТ та їх внесок у створення музею.