Періодизація розвитку техніки напилення газотермічних покриттів - Полонський, Л.Г. (Питання історії науки і техніки, 2010)
У статті розглянуто вихідні принципи наукового підходу до проблеми періодизації історії розвитку техніки напилення газотермічних покриттів. Показано, що науковою періодизацією є обмеження основних часових відрізків розвитку цієї техніки, що в тій або іншій мірі різняться між собою. Запропоновано диференційований розподіл за стадіями, періодами і етапами.