Науково-освітянська діяльність Абби Юхимовича Глаубермана в контексті розвитку фізичної науки ХХ століття в Україні - Філіпова, О.І. (Питання історії науки і техніки, 2010)
У статті висвітлена наукова діяльність видатного українського фізика А.Ю. Глаубермана, надана характеристика наукового внеску вченого у розвиток теоретичної фізики, а також розглянуті основні етапи його педагогічної роботи.