Історико-науковий аналіз внеску Й. К. Пачоського в становлення та розвиток заповідника «Асканія-Нова» - Безлуцька, О.П. (Питання історії науки і техніки, 2010)
В статье отображена природоохранная деятельность И. К. Пачоского. Особенное внимание уделено вкладу ученого в становление и развитие заповедника Аскания-Нова.