Оцінка ефективності запровадження зони вільної торгівлі України з країнами ЄАВТ - Науменко, Н.С. (Вісник економічної науки України, 2014)
Визначено характер та тенденції зовнішньоторговельних відносин України з країнами ЄАВТ. Основну увагу зосереджено на нинішніх перспективах українського експорту в країнах ЄАВТ та ЄС. Доведено необхідність лібералізації зовнішньоторговельного режиму як єдиної умови допуску українських товаровиробників на європейські ринки та ринки інших країн, які згодні або вже уклали Угоди про ЗВТ. Обґрунтовано безпідставність зовнішніх «загроз» для внутрішнього ринку Російської Федерації з боку українського експорту.