Провідні складові механізму державного управління «Життям по-новому» (в умовах децентралізації влади) - Столяров, В.Ф.; Шинкарюк, О.В. (Вісник економічної науки України, 2014)
На основі глобального, національного та регіонального виміру людського розвитку в Україні обґрунтовано рекомендації та пропозиції щодо формування провідних складових механізму державного управління «життям по-новому». Розкрито можливості впровадження системи ППБ (Прогнозування, Програмування, Бюджетування) людського розвитку в регіонах та державі в цілому. В умовах потреби децентралізації влади визначено видаткові повноваження місцевих органів влади (область, район, місто, село, селище) в соціально-економічному розвитку регіонів та в структурі територіальних відтворювальних процесів.