Михайло Єгорович Ващенко-Захарченко (1825-1912) – видатний математик та педагог - Крюков, М.М.; Клецька, Т.С. (Питання історії науки і техніки, 2011)
У цій статті висвітлюється життя і діяльність видатного українського математика і педагога М.Є.Ващенка-Захарченка, який зробив великий внесок у формування математичної освіти на території України.