До історії кафедри теоретичних основ електротехніки Київського політехнічного інституту - Слободян, Л.Р.; Трофімова, Н.В. (Питання історії науки і техніки, 2011)
Історія розвитку у вищих навчальних закладах України дисципліни електротехніка та теоретичні основи електротехніки. Вплив особистості на розвиток теоретичних основ електротехніки. Видатні електротехніки: М.А. Артем’єв, І.М.Чиженко.