Стратегія екологічно спрямованого інноваційного розвитку хімічної галузі - Ткаченко, А.М.; Вакуліч, А.М. (Економіка промисловості, 2014)
Проведено аналіз сучасного стану хімічної промисловості. Визначено фактори, які негативно впливають на результати діяльності хімічних підприємств. Для виходу хімічної промисловості з кризи запропоновано стратегію екологічно спрямованого інноваційного розвитку. Використання інноваційних біотехнологій матиме синергетичний ефект, що дасть нові можливості для хімічного виробництва, агропромислового комплексу і вирішить проблему утилізації відходів.